Loading...
Samen 2021-08-24T09:29:50+00:00

Samen

GoedNalaten is maatschappelijk partner van NLFL. Nederland Filantropieland is Nederlands grootste community van bestuurders en medewerkers, betaald en onbetaald, in loondienst of als zelfstandige, in de filantropie. De leden hebben gemeen dat ze kennis willen delen, gelijkgestemden willen ontmoeten, zich verder willen bekwamen en de beste omstandigheden voor filantropische initiatieven willen creëren. GoedNalaten draagt o.a. bij aan het Kennisplatform van NLFL: NLFL Nalaten

Commissie Code Nalaten

In 2012 is er een Richtlijn Werving Nalatenschappen ontwikkeld door een onafhankelijke commissie. Ook GoedNalaten heeft daar toen een bijdrage aan geleverd. Momenteel is er een nieuwe commissie bezig (onder auspiciën van NLFL) met de herziening van deze Richtlijn c.q. Code. Theo Hesen is secretaris van deze commissie. De nieuwe Code wordt als het goed gaat ook opgenomen in het Erkenningstelsel voor Goede Doelen. Wil je meepraten over de nieuwe Code? Stuur een mailtje aan theo at goednalaten punt nl.

GoedNalaten zoekt altijd naar mogelijkheden om het erflaters gemakkelijker te maken na te laten aan goede doelen. Een voorbeeld daarvan is de samenwerking met DHZ-notaris. Een verbeterde online-schenkingsakte en een online samen te stellen goede doelentestament zijn daarvan resultaten. Vooral de online-legaatakte werkt serieus drempelverlagend. Legatarissen hoeven voor een testamentaire schenking geen heel nieuw testament op te stellen. Deze akte geldt als aanvulling op het testament of als aanvulling op de wettelijke regels (als mini-testament zogezegd). Voor alle baby-boomers die wel na te laten hebben aan uw goede doel.

 

Dit is een initiatief van Reinier Spruit en Hans Broodman. Naar voorbeeld van The Commission on the Donor Experience (UK) wordt een beweging op gang gebracht om de donateur (weer) centraal te stellen in fondsenwerving (en niet de korte termijn targets van het bestuur. GoedNalaten ondersteunt dit initiatief van harte. Theo Hesen is betrokken bij het Chapter Legacies. Meedoen? De Toekomst van Fondsenwerving 

We are initiator and coordinator of the Legavision-network. Legavision is an open network of national legacy campaigners from around the world. From New Zealand to Canada and from Japan to Finland. There are now almost 20 national legacy campaigns around the world, including the Dutch Toegift NL. Legavision shares ideas, experience, expertise, research and creativity. Every year we organise the Legavision Conference for this. We do have the support off the European Fundraising Association (EFA) for this and we are correspondent of Fundraising Europe on legacy campaigning. An overview of all national campaigns you will find here.

An overview of National Legacy Campaigns

Het Instituut GoedNalaten is, samen met Geef.nl een van de founding partners van Giving Tuesday Nederland. Giving Tuesday is een inmiddels wereldwijde beweging om te laten zien dat we met z’n allen een heleboel voor elkaar overhebben. Niet alleen schenken en doneren aan goede doelen, maar ook het doen van vrijwilligerswerk en het inzamelen van goederen en materialen. Het idee komt uit de Verenigde Staten, waar na Thanksgiving, Black Friday en Cyber Monday als tegenwicht voor het hebben, een Giving Tuesday volgt. In Nederland zal Giving Tuesday het begin zijn van het geefseizoen dat nu nog begint met Sinterklaas. Iedereen: niet alleen goede doelen, maar ook scholen, bedrijven, sportverenigingen, serviceclubs en families kunnen op Giving Tuesday of daarvoor al een actie starten om iets goeds te doen. In 2019 valt Giving Tuesday op 3 december. Meer weten & inschrijving? Ga naar www.givingtuesday.nl.