Wat een GOED doel is bepaalt u vooral zelf. Wat vindt u in uw leven, de maatschappij, de wereld belangrijk om aan bij te dragen. GOED is een relatief, persoonlijk begrip. Gelukkig maar, anders veranderde er nooit iets in de wereld. Op deze website vindt u een divers gezelschap goede doelen die erg blij zijn met uw bijdrage, nu en in uw testament.

Er is geen eenduidige definitie van het begrip goed doel of een beter goed doel. Naast de bescheiden wetgeving op dit terrein zijn er een heleboel richtlijnen, reglementen en gedragscodes waar goede doelen zich vrijwillig aan kunnen houden om te laten zien dat ze verantwoord bezig zijn. Er is een z.g. Erkenningsregeling die uitgevoerd wordt door het CBF. Goede Doelen kunnen die Erkenning aanvragen om te laten zien dat ze hun zaken extra goed op orde hebben. Er zijn allerlei websites met overzichten van goede doelen en zelfs websites die de kwaliteit van goede doelen proberen te meten. Overtuigd u zich vooral rechstreeks bij de doelen die u relevant vindt.

U moet zelf bepalen wat u daarin belangrijk vindt. Natuurlijk helpt het als een goed doel bewust met dit soort kwaliteitszaken bezig is. Anderzijds komen wij van GoedNalaten veel kleinere goede doelen tegen die heel enthousiast veel goed werk doen. Terwijl ze geen tijd (en vaak ook geld) besteden aan dit soort zaken.

Het enige criterium wat wij zeker belang vinden is een ANBI-erkenning (zie die vraag). Alleen zg. ANBI’s zijn vrijgesteld van het betalen van erfbelasting over uw nalatenschap.

Door | 2018-02-02T16:05:34+00:00 februari, 2018|0 Reacties

Geef een reactie